top of page

Conformarea cu legea concurenței

Suntem foarte performanți în implementarea unui Program de Conformare cu regulile de concurență.

Experiența acumulată de la momentul la care am început implementarea primului Program (în 2007, la una dintre cele mai mari corporații din România) ne permite atingerea foarte rapidă a așteptărilor managementului intreprinderilor care se angajează într-un astfel de proiect.  

Companiile mici, mijlocii și corporațiile ar trebui să țină seama, în mod serios, de noile provocări ale Consiliului Concurenței din România și să se asigure că stabilesc și implementează măsuri concrete pentru a preveni eventualele pericole ce ar decurge din ignorarea dispozițiilor legale.

© Copyright European Union 2011

Este obligatoriu!

 

„UE și statele sale membre dispun de asemenea norme. Acestea se aplică deopotrivă întreprinderilor mari și mici care vând unor consumatori sau unor clienţi intermediari (persoane juridice). De asemenea, ele se aplică și cumpărătorilor, de exemplu în cazul unei concentrări ce are ca scop exploatarea puterii de piaţă comune.

Probabil vă gândiți că timpul înseamnă bani - și cu siguranță așa este. Dar răspundeți la următoarele întrebări:

 

•  Conduc o companie care desfășoară activități în UE?

•  Lucrez într-o companie care activează în UE?

Dacă răspunsul dumneavoastră la oricare dintre aceste întrebări este da, această broșură este direct relevantă pentru munca dumneavoastră zilnică”.

Joaquín Almunia, fost Comisar European pentru concurență

musliu si asociatii
musliu si asociatii
musliu si asociatii
Training specializat și focus grup pe teme relevante din domeniul concurenței

 

Una dintre componentele de bază ale unui Program de conformare este inițierea în concurență a angajaților prin training-uri.  Modul interactiv, uneori chiar ludic, de desfășurare a training-urilor capacitează participanții și le creează rapid aparatul critic necesar în autoevaluarea zilnică a activității prin prisma regulilor de concurență dar, mai ales, îi ajută să identifice situațiile care pot naște probleme de concurență.
Experiența noastră în mediul de afaceri, combinată cu cunoștințele noastre economice și de marketing, ne oferă o poziție de neegalat în ceea ce privește pregătirea angajaților în a-și atinge țintele folosind creativ regulile de concurență.

musliu si asociatii
Regulile din domeniul concurenței: simple, clare și ... puține

Activități cotidiene, frecvente, unele chiar de rutină, pot fi acțiuni legale sau, în funcție de context, pot deveni ilegale în ceea ce privește dreptul concurenței. Încălcarea legii concurenței prin OBIECT este poate cea mai frecventă greșeală pe care o fac angajații în efortul lor zilnic de a-și atinge obiectivele.

În negocierea sau redactarea unui contract cu clienții sau furnizorii, în întâlnirile formale sau informale cu angajații întreprinderilor concurente, nimeni nu intenționează să încalce legea concurenței. Și totuși se întâmplă. 

Stabilirea și, mai ales, convingerea angajaților să adere la un set de reguli simple și clare este cea mai eficientă cale de a evita sancțiuni care pot ajunge până la 10% din cifra totală de afaceri a întreprinderii. 

Tehnicile noastre de coaching folosite pe durata implementării Programelor de conformare au dat rezultate foarte bune iar angajații înțeleg cum să nu încalce legea concurenței.

bottom of page