top of page

NEWS

Amazon - investigată de Autoritatea Națională pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie
Taiwan-E-Commerce-Industry-1.jpg

Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie (CMA) investighează Amazon cu privire la un posibil abuz de poziție dominantă pe piața de e-commerce din Marea Britanie.

Autoritatea a declarat că analizează practicile Amazon pentru a vedea dacă acestea afectează concurența pe piață prin oferirea de avantaje propriei sale afaceri și vânzătorilor care ii folosesc serviciile, în detrimentul concurenților.

Investigația se axează pe analiza modului în care Amazon colectează și utilizează datele concurenților și la serviciul „Buy Box” pe care Amazon îl oferă. În ceea ce privește acest serviciu, se va analiza modul în care Amazon stabilește criteriile în baza cărora furnizorii ajung să beneficieze de acest serviciu.

De asemenea, autoritatea analizează modul în care Amazon stabilește criteriile de eligibilitate necesare pentru a vinde produse abonaților Prime. Prime reprezintă un serviciu oferit în baza unui abonament plătit, care oferă clienților opțiunea de livrare rapidă precum și alte beneficii.

Până la acest moment, autoritatea a declarat că nu s-a ajuns la nicio concluzie cu privire la încălcarea legii concurenței de către Amazon.

De asemenea, Amazon a declarat ca va colabora cu autoritatea pe tot parcursul investigației.

 

Diana Mînecan

  Associate Lawyer

bottom of page