Amazon - investigată de Autoritatea Națională pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie

NEWS

Taiwan-E-Commerce-Industry-1.jpg

 

Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie (CMA) investighează Amazon cu privire la un posibil abuz de poziție dominantă pe piața de e-commerce din Marea Britanie.

Autoritatea a declarat că analizează practicile Amazon pentru a vedea dacă acestea afectează concurența pe piață prin oferirea de avantaje propriei sale afaceri și vânzătorilor care ii folosesc serviciile, în detrimentul concurenților.

Diana Mînecan

  Associate Lawyer

Legea Concurenței

Richard Whish David Bailey, Competition Law,

în limba română

Musliu & Asociații a tradus lucrarea originală în limba română și a facilitat accesul la această lucrare de referință a celor doi autori.
Este recunoscută internațional ca o resursă indispensabilă pentru studenți,  profesori, judecători, practicieni și funcționarii implicați în dreptul concurenței.

FYI

duncan-meyer-RDKFsb4beHI-unsplash.jpg

Poate deținătorul unui brand de renume să își împiedice în mod legal distribuitorii sau concurenții să-i utilizeze marca în cuvintele-cheie în cadrul licitațiilor pentru publicitatea online pe Google?

Google este platforma unde utilizatorii caută ce să facă, unde să meargă și ce să cumpere. Compania deține poziție dominantă pe piețele pentru servicii de căutare generală din SEE, înregistrând cote de piață de peste 90% în majoritatea țărilor. Monetizarea acestor servicii de căutare generală oferite utilizatorilor se realizează în principal prin prestarea de către Google a unor servicii de publicitate online către persoane interesate chiar pe paginile cu rezultatele căutărilor realizate de utilizatori.

Iuliana Zlatcu

​Senior Competition Economist